Du kan få et uforglemmeligt år på en efterskole

Vil du have et spændende skoleår? Så kan jeg rekommandere dig at tage på efterskole! Der findes mellem tohundredehalvtreds og tohundredehalvfjerds efterskoler i Danmark; og de er i hele landet. En efterskole er en dansk opfindelse, hvor unge i 15-års alderen kan klare et eller nogle flere af de sidste skoleår. I princippet er det en slags kostskole, på grund af at du ikke kun går i skole der, men endvidere er bosat der. Efterskoler sørger for teenagernes faglige og personlighedsmæssige evolutionforløb, og som følge deraf får eleverne en god start på det videre liv.

Ikke én efterskole er ens, dvs., at der med sikkerhed også findes en efterskole, der er passende til dine behov. Efterskoler til elever, som har særlige fornødenheder findes der eksempelvis, bl.a. skoler for nogle, som lider af ordblindhed. Alle disse skoler er i besiddelse af en del varierende selvvalgte fag, aktiviteter, arrangementer plus udlandsture. Oven i købet kan du tage på en efterskole med fælles interesser for alle elever. Det er f.eks. en fodbold- og håndboldefterskole.

En ven har fortalt mig, at bare eet efterskoleår kan sammenlignes med hele fem menneskeår. Det er vel forståeligt, såfremt man tænker på hvor meget, du faktisk på kun et skoleår er med til. Ydermere kommer du til at få masser af gode venner, som du hastigt kommer til at kende, fordi I bor sammen, er i skole sammen plus måske endog rejser sammen. Hovedparten af efterskoler tilbyder – foruden de almindelige fag – linjefag & adskillige forskellige selvvalgsfag. Af den grund er det muligt selv at vælge, hvorledes dine lektioner vil komme til at se ud.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>