Uddelegering af virksomhedens rekruttering til et vikarbureau har utallige fordele

Har rekruttering af nye medarbejdere udviklet sig til et opdrag, som tager for mange ressourcer for dit firma? Det bedste svar på den udfordring vil ofte være outsourcing af personale rekruttering til et professionelt rekrutterings- eller vikarbureau. Derefter kan medarbejderne fra HR i virksomheden bruge deres tid på medarbejderudvikling og medarbejderpleje alt imens jeres firma med garanti får glæde af en velkvalificeret medarbejder, som kan bidrage med en masse til organisationen fagligt såvel som på det personlige plan, hvis det rette vikar- eller rekrutteringsbureau varetager de mange opgaver ifm. jeres rekruttering af medarbejdere. Men hvilke opgaver er det, at et vikar- eller rekrutteringsbureau vil være i stand til at varetage på vegne af jeres firma i forhold til rekruttering af en ny medarbejder? Præcis dette spørgsmål vil undertegnede her besvare for dig ud fra min omfattende HR erfaring opbygget gennem adskillige år med forskellige jobs som personalekonsulent ved adskillige virksomheder af varierende størrelse.

For så vidt man som firma outsourcer opgaver i forbindelse med rekruttering til et vikar- eller rekrutteringsbureau, vil det altid være en enorm fordel, at bureauets konsulenter er stand til at sætte sig grundigt ind i alle behov og ønsker ved det pågældende firma og ved den potentielle medarbejder. Dette før de får lejlighed til at møde hinanden. Samtidig får virksomheden konsulentens hjælp til at udarbejde en dækkende jobbeskrivelse såvel som en personprofil, inden den konkrete rekruttering af den nye medarbejder går i gang. Når de ting er på plads, indleder bureauet altså jagten på den perfekte kandidat til virksomheden. I første omgang tjekker konsulenten fra bureauet deres eget kartotek efter en oplagt kandidat. Ofte kan det lade sig gøre at finde den perfekte kandidat i databasen. Hvis ikke det lykkes, så varetager rekrutterings- eller vikarbureauet alting vedrørende jobopslag og annoncering under den åbne rekruttering.

I udvælgelsesfasen af rekrutteringen er det muligt for virksomheden at fortsætte med sine normale opgaver, fordi rekrutteringsbureauet finder ca. 3 velegnede ansøgere til den konkrete stilling, som derefter kommer til samtale ude hos firmaet. Ifm. udvælgelsen af de rette kandidater bruges en række professionelle metoder m.h.p. at skabe fundamentet for at den specifikke rekruttering bliver en succes. Disse kan eksempelvis være en MASTER personprofilanalyse samt jobspecifikke tests af kandidatens kunnen. Der kan desuden gennemføres en grundig referencekontrol ved de udvalgte kandidater til stillingens tidligere ledere. Den optimale rekruttering fuldføres i mellemtiden ikke i det øjeblik at firmaet får de bedste kandidater til et jobinterview. Rekrutteringsbureauet tager tillige hånd om opfølgningen efter samtalerne. Som en ekstra gevinst kan den ansættende virksomhed få glæde af det yderst populære ”Try & Hire” koncept, som gør det muligt at påbegynde ansættelsen, som et tre måneders vikariat.

Mulighederne ifm. at overlade rekruttering til et bureau er ganske enkelt talrige for dit firma. I vil ikke alene få en perfekt ny kollega på alle planer. Det er også med et minimalt ressourceforbrug for jer i firmaet, så dig og dine medarbejdere har chancen for at bruge jeres tid og kræfter på de almindelige arbejdsopgaver i løbet af hele rekrutteringen af den nye medarbejder. I tilfælde af at jeres virksomhed skal finde det helt rigtige vikarbureau til rekruttering af nyt personale, er det en god idé at undersøge, om det bureau, som I overvejer at samarbejde med, kan bryste sig af at være VICE certificeret.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>